Stille klok

Terwijl traditionele klokken vaak vergezeld gaan van een zachte tik dat als een constante herinnering aan de tijd fungeert, biedt een klok met een zgn. ‘sweep’ uurwerk een rustige en alternatieve ervaring. Het geheim schuilt in de soepele, vloeiende beweging van de wijzers, zonder enig hoorbaar tikgeluid.

Een van de meest opvallende aspecten van een klok met sweep uurwerk is het ontbreken van de traditionele schokkerige beweging van de secondewijzer. Terwijl conventionele klokken elke seconde met een merkbaar schokje vooruit springen, glijdt de secondewijzer van een sweep uurwerk moeiteloos rond de wijzerplaat, zonder enige onderbreking.

Het geheim achter de stilte van een sweep uurwerk ligt in de technologie die wordt toegepast. In tegenstelling tot de traditionele tikkende uurwerken, maken sweep uurwerken gebruik van een continue, vloeiende beweging. Dit wordt bereikt door de wijzers te laten bewegen met behulp van een elektromagnetische aandrijving in plaats van de traditionele tandwielen en veren. Het resultaat is een geluidloze gang van de wijzers over de wijzerplaat.

Deze klokken worden vaak beschouwd als de perfecte oplossing voor diegenen die waarde hechten aan een rustige leef- of werkomgeving.

KLOQ maakt gebruik van deze stille uurwerken. Deze zijn naast een woonmaker of keuken ook geschikt voor een slaapkamer, kantoor of andere ruimte waar volledige stilte gewenst is.