Duurzaamheid en MVO

Als duurzame ontwerpers en makers is het onze missie om onze klanten de hoogste kwaliteit te bieden die zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Bij KLOQ hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan en zetten we ons in om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en onze impact op de wereld te verminderen.

Onze klokken worden gemaakt van materialen als fsc-gecertificeerd hout en onderdelen uit de 3D printer waarbij wij kunnen produceren naar gelang de vraag zodat wij geen grote voorraden aan hoeven te houden. We werken zoveel mogelijk met lokale leveranciers die dezelfde waarden delen als wij en die zich inzetten voor duurzame productiemethoden.

Zo komen deze voornamelijk uit Nederland en worden overige materialen en onderdelen vanuit Europese bodem naar Nederland gehaald om de CO2 uitstoot m.b.t. transport zo laag mogelijk te houden.

Omdat wij voor onze producten hout gebruiken proberen wij daar ook onze verantwoordelijkheid in te nemen. Daarom planten we voor elk verkochte klok 1 boom. We doen dit met onze huidige partner Trees.org. Bij Trees planten ze bomen in samenwerking met lokale (Sub-Sahara) gemeenschappen die enorm profiteren van de toename in biodiversiteit, bodemrijkheid & schaduw op hun velden door de bomen. Het meest zichtbare resultaat: ouders die met de meeropbrengst geld hebben om onder meer hun kinderen de kans te geven om naar school te gaan.

3D geprinte objecten
Onze 3D geprinte objecten worden gemaakt van PLA. Dat is onder meer gemaakt van een mix tussen melkzuren uit maïs en suikerriet.
Een ander voordeel van 3D prints is dat deze ‘made to order’ (op bestelling) worden gemaakt, waardoor er geen transport en het aanhouden van grote voorraden nodig zijn. Tevens is onze studio/werkplaats uitgerust met 12 zonnepanelen voor het opwekken van groene energie voor o.a. de 3D printers.

We geloven in het belang van transparantie en daarom publiceren we regelmatig informatie over onze productieprocessen en onze impact op het milieu.

 

Stichting Met Je Hart
Een onderneming onderneemt maatschappelijk verantwoord indien zij haar activiteiten bewust richt op het toevoegen van waarde aan zowel people, planet als profit. Naast ons speerpunt van duurzaamheid proberen wij daarom ook op maatschappelijk gebied een steentje bij te dragen.

Wij doen dit door maandelijks bij elk verkochte klok een donatie van €1,50 te doen aan stichting Met Je Hart. Deze stichting zet zich in om kwetsbare mensen te verbinden. Met behulp van donaties proberen zij een brug te slaan tussen vergeten worden en aandacht krijgen.

Bij KLOQ eren wij onze ‘klassiekers’ en dat uit zich niet alleen in de liefde voor ontwerpen uit vroegere tijden maar ook door ouderen de liefde en aandacht te kunnen geven die zij verdienen. Eenzaamheid, in dit geval onder ouderen, kan schrijnend zijn en verdient naar ons idee de aandacht.

Voor meer informatie of om zelf een donatie te doen ga je naar metjehart.nl

Vragen? Neem contact met ons op.