lokaal winkelen - shop local - winkelstraat

Lokaal shoppen

Vooral met de feestdagen zijn we er heel wat tijd mee zoet; shoppen.
Nu heb je de keuze om zoveel mogelijk te kiezen voor de laagste prijs en de grote discounters, maar er is ook iets anders mogelijk..klein en lokaal!

Eerlijk gezegd zijn er veel goede redenen om bewust na te denken over waar de producten vandaan komen en wat de impact is van je aankopen. Hier zijn slechts enkele voorbeelden waarom wij zoveel mogelijk lokaal shoppen.

# 1. Persoonlijke touch
Omdat een lokaal bedrijf in veel gevallen persoonlijk geïnvesteerd heeft in de producten of diensten die ze verkopen, zullen ze waarschijnlijk hun uiterste best doen voor hun klanten als het gaat om het geven van advies en klantenservice. Je zal misschien merken dat een lokale aankoop je meer voldoening geeft doordat je de persoon en het verhaal achter het bedrijf kent en zo een relatie hebt aangelegd.

# 2. Creëert meer banen
Kleine lokale bedrijven zijn de grootste nationale werkgevers. Sinds de jaren zeventig komt zelfs meer dan 65% van de nieuwe banen voort uit de opkomst van kleine bedrijven.

# 3. Kortere lijnen
Kortere lijntjes betekent minder stress en gedoe als het gaat om het krijgen van wat je nodig hebt van het bedrijf.

# 4. Vermindert de impact op het milieu
Omdat lokale bedrijven meer lokale aankopen doen, is minder transport nodig. Op jouw beurt draag je minder bij aan vervuiling, verkeersopstoppingen en uitputting van hulpbronnen.

# 5. Non-profitorganisaties krijgen meer ondersteuning
Lokale ondernemers bieden aanzienlijke ondersteuning voor non-profitorganisaties. In feite ontvangen non-profitorganisaties maar liefst 350% meer geld van lokale bedrijven dan van niet-lokale bedrijven.

# 6. Brengt belastingen naar goed gebruik
Naast het genereren van meer belastinginkomsten per Euro, worden belastingen die worden betaald door kleine, lokale merken op grote schaal gebruikt om scholen, parken, wegen en andere lokale initiatieven te ondersteunen die jouw vrienden, familie en gemeenschap ten goede komen.

# 7. Uniek en exclusief
Vaak maakt de productie van een kleine batch producten het gebruik van technieken, materialen en processen haalbaar die mogelijk niet als ‘kostenefficiënt’ worden gezien bij massaproductie. Wanneer je winkelt bij lokale bedrijven, krijg je waarschijnlijk iets dat uniek, exclusief, vaak van hogere kwaliteit en dus ook echt waardevoller is.

KLOQ produceert, en werkt uitsluitend samen met, partijen en leveranciers uit Nederland.